Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 92 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Abako over het totaalplan van OpdeZon

‘Gaaf dat zonnestroom rechtstreeks de auto in gaat’

Bijgewerkt op 17 augustus 2019 - oorspronkelijk bericht 19 december 2017 door Yildiz Celie

Voor administratiekantoor Abako installeerde OpdeZon een totaaloplossing voor elektrisch rijden op zonne-energie. De installatie bestaat in totaal uit 66 zonnepanelen en laad-infrastructuur. Ook plaatste OpdeZon een laadsysteem en 19 zonnepanelen op de privé-woning van de eigenaar van Abako.

Met het project haalt Abako een positieve business case met een financieel rendement van 12 procent. De terugverdientijd is 7,9 jaar. De zonnestroom die voor de privé-woning wordt gebruikt, verdiende zich door de zakelijke aanschaf zelfs al binnen enkele jaren terug.

Bekijk hier de video

Abako is hiermee voorloper in een ontwikkeling die nog in de kinderschoenen staat, aldus Johan Mulder van Abako. ”Een aantal voordelen telde mee, zoals het fiscale voordeel door met een plug-in hybride te gaan rijden, goedkoper energie opwekken en ik vind het wel leuk hoor, dat mijn auto rechtstreeks op de zon laadt.”

Op de vraag hoe zijn ervaringen met OpdeZon zijn, is Mulder duidelijk: ”Ik ben zeer goed en kundig geholpen en ik was erg blij dat alles in één hand was. Ik zou OpdeZon aan iedereen met een elektrische of plug-in hybride auto aanbevelen!”

Dus begin vandaag nog met rijden op de zon!

Yildiz Celie

Bijgewerkt 17 augustus 2019 door:

Yildiz Celie

Journalist | Webredacteur