Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 92 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Vijf redenen voor de Tesla Wall Connector

En twee redenen om te kiezen voor een ander laadpunt

Bijgewerkt op 18 september 2019 - oorspronkelijk bericht 18 september 2019 door Jolijn van Vroonhoven

U wilt uw elektrische of hybride auto veilig, snel en comfortabel opladen. En dat doet u natuurlijk het liefst thuis. Wij geven u vijf redenen om te kiezen voor de Tesla Wall Connector, maar ook twee redenen om dat niet te doen.

1. Compact, gemakkelijk en met een strak design

Het eerste wat opvalt aan de Tesla Wall Connector is de compactheid. De Wall Connector weegt slechts 9 kilo en is 38 cm hoog, 16 cm breed en 14 cm diep. Klein, licht in gewicht en met het kenmerkende Tesla-design, Tesla-rijders zijn terecht enthousiast. Want waar de Wall Connector ook hangt, het ziet er strak uit. Gelukkig maakt Tesla het opladen niet alleen mooier, maar ook makkelijker. U heeft namelijk keuze uit twee lengtes oplaadkabel: 2,5 meter of 7,5 meter. Uw geparkeerde elektrische auto is met de Tesla Wall Connector dus altijd bereikbaar.

2. De hoogste laadsnelheden, en sneller dan via het stopcontact

Het opladen van uw elektrische auto gaat via de Tesla Wall Connector sneller dan via het stopcontact. Een regulier stopcontact in Nederland biedt een maximaal vermogen van 3,6 kW. Dit betekent dat u per uur tussen de 13 en 18 elektrische kilometers laadt. Een volle batterij duurt dus wel even. Maar de Tesla Wall Connector heeft een vermogen tot maximaal 22 kW en is zowel enkelfasig als driefasig aan te sluiten. Hiermee laadt u tot wel  77 elektrische kilometers per uur. De laadsnelheid in uw persoonlijke situatie is afhankelijk van uw elektrische auto en de netaansluiting van uw huis. De traagste component is namelijk bepalend. Door het vermogen van de Wall Connector in te stellen, behaalt u de hoogste laadsnelheid die in uw huis mogelijk is.

3. Geschikt voor álle elektrische auto’s met een Type 2 aansluiting

Heeft u een tweede elektrische auto of komt uw bezoek met een elektrische auto? Ook die auto’s kunnen worden opgeladen aan de Tesla Wall Connector. De Wall Connector is namelijk geschikt voor alle elektrische auto’s met een type 2 aansluiting.

4. Goedkoper dan publiek laden en snelladen

U vraagt zich misschien af waarom u zou investeren in een oplaadpunt als het aantal (semi-) publieke laadpalen in Nederland alsmaar toeneemt. Een terechte vraag, met een simpel antwoord: thuisladen is goedkoper dan publiek laden en snelladen. Thuis betaalt u namelijk € 0,23 per kWh. Publiek laden kost daarentegen tussen de € 0,30 en € 0,59 per kWh. Zelfs bij de openbare laadpunten van Tesla betaalt u € 0,25 per kWh, terwijl Tesla er alles aan doet om geen winst te maken met het Supercharger-netwerk. De goedkoopste manier van opladen is dus het thuisladen.

5. Perfecte combinatie met zonnepanelen

Hoewel thuisladen al een goedkope optie is, kunt u nog goedkoper laden met uw Tesla Wall Connector. Namelijk door te investeren in zonnepanelen. Met uw eigen zonne-energie laadt u uw auto gratis op en reduceert u de CO₂ uitstoot van uw elektriciteit tot 0. Zonnepanelen vormen dus de perfecte duurzame én voordelige combinatie met uw Tesla Wall Connector.

-> Overtuigd van de Tesla Wall Connector? Combineer hem met uw eigen zonnepanelen!

Twee redenen om niet te kiezen voor de Tesla Wall Connector

Hoewel er goede redenen zijn om de Tesla Wall Connector aan te schaffen, is het niet voor iedere situatie geschikt. De Tesla Wall Connector is allereerst niet de ideale oplossing als u geen eigenaar bent van een Tesla en u niemand kent die dat wel is. Want om de Tesla Wall Connector te bestellen is het noodzakelijk om een Tesla te bezitten.

Daarnaast is de Tesla Wall Connector ook niet de ideale oplossing als u Smart Charging nodig heeft. Heeft u een normale netaansluiting? Dan kan de Wall Connector overbelasting veroorzaken. De Tesla Wall Connector heeft namelijk geen geïntegreerd Smart Charging-systeem en geen naadloze samenwerking met een andere partij. Wilt u toch de Tesla Wall Connector aanschaffen? Dan raden wij aan de netaansluiting van uw woning aan te laten passen of te kiezen voor een ander laadpunt.

-> Overweegt u een Tesla Wall Connector en zonnepanelen? Wij helpen u graag verder!

Jolijn van Vroonhoven

Bijgewerkt 18 september 2019 door:

Jolijn van Vroonhoven

Redacteur Rijden OpdeZon