Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 92 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

‘Verruim periode voor btw-aftrek’

Veel eigenaren zonnepanelen buiten spel

Bijgewerkt op 3 juni 2019 - oorspronkelijk bericht 16 december 2013 door Liset Hamming Communicatie&PR

Particulieren die hun zonnepanelen vóór 20 juni 2013 hebben aangeschaft, krijgen de btw op hun zonnepanelen niet terug, zo besloot het ministerie van Financiën in november dit jaar. Vereniging Eigen Huis vraagt in een brief aan staatssecretaris Weekers van Financiën om dit besluit te herzien. OpdeZon deelt dit standpunt.

Grote groep eigenaren buitenspel

Op 20 juni 2013 besloot de Europese rechter dat het leveren van zonnestroom aan het elektriciteitsnet aangemerkt moet worden als een economische activieit in de zin van de btw-wetgeving. Door deze uitspraak werd het voor particulieren mogelijk om de btw op hun zonnepanelen terug te vragen. Het ministerie van Financiën liet weten dat deze uitspraak alleen geldt voor particulieren die hun zonnepanelen ná 20 juni 2013 hebben aangeschaft of gaan aanschaffen. Daarmee wordt een grote groep eigenaren van zonnepanelen buitenspel gezet, meldt Vereniging Eigen Huis.

Verzoek om uitbreiding

Vereniging Eigen Huis schrijft in een brief aan staatssecretaris Weekers dat zij het uitsluiten van particulieren die hun zonnepanelen vóór 20 juni 2013 hebben aangeschaft onredelijk vindt. Deze groep komt immers, gelet op de voorwaarden in de uitspraak van de Europese rechter, wel voor btw-teruggave in aanmerking. De vereniging verzoekt staatssecretaris Weekers dan ook om zijn besluit te herzien. Zodat huiseigenaren die dit jaar, dus ook vóór 20 juni 2013, zonnepanelen hebben aangeschaft via een jaaraangifte bij de Belastingdienst ook de btw kunnen aftrekken.

OpdeZon deelt dit standpunt van de Vereniging Eigen Huis en hoopt dat het ministerie van Financiën haar besluit zo snel mogelijk zal herzien. We houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Neem voor meer informatie direct contact met ons op.

Liset Hamming Communicatie&PR

Bijgewerkt 3 juni 2019 door:

Liset Hamming Communicatie&PR

Communicatie&PR