Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 84 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Welke technieken worden gebruikt?

Geplaatst op 27 mei 2016 door Paul Dalebout

De volgende technieken spelen een rol bij elektrisch rijden op zonne-energie:

1. Zonnepanelen

De zonnepanelen op uw woning wekken gelijkstroom op. Deze gelijkstroom wordt door solarkabels getransporteerd naar de omvormer.

2. Omvormer

Dit is het elektronische apparaat dat de gelijkspanning van de zonnepanelen omvormt naar de wisselspanning op het net.

3. Hoofdaansluiting

Hier komt de stroom de woning binnen vanuit het elektriciteitsnet. De wisselstroom die de omvormer heeft geproduceerd wordt hier verdeeld tussen het laadstation van uw elektrische auto en uw woning. Eventueel overblijvende zonnestroom wordt hier terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

4. Laadstation

Het laadstation zorgt ervoor dat uw elektrische auto snel en veilig opgeladen wordt. Er zijn verschillende types mogelijk met verschillende laadsnelheden. Het juiste type hangt af van uw auto, hoofdaansluiting en gewenste laadsnelheid.

5. MID gecertificeerde kWh-meter

Om te kunnen profiteren van de fiscale voordelen die er op Rijden OpdeZon van toepassing zijn, is het vanuit de overheid verplicht om MID (Measure Instrument Derective) meters te plaatsen. Met deze MID gecertificeerde meters kan worden aangetoond hoeveel kWh uw (zakelijke) elektrische auto heeft verbruikt en hoeveel stroom uw zonnepanelen hebben opgewekt.

6. Maxem Smart Charger

De Maxem Smart Charger zorgt ervoor dat de beschikbare laadcapaciteit optimaal en efficiënt wordt verdeelt tussen de privé-woning en uw elektrische auto. Hierdoor is er geen investering nodig om uw elektriciteitsnet in uw privé-woning te verzwaren. Het voorkomt overbelasting van uw elektriciteitsnet op drukke momenten.

In uw persoonlijk Rijden OpdeZon Totaalplan ontwerpen wij uw systeem voor Elektrisch Rijden op Zonne-energie op maat.

Paul Dalebout

Geplaatst op 27 mei 2016 door:

Paul Dalebout

Specialist Rijden OpdeZon