Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 86 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Tesla Model 3 op zonne-energie

”Het is niet alleen voor de toekomst, het is voor nu!”

Geplaatst op 15 mei 2019 door Jolijn van Vroonhoven

We schreven eerder al over de eigenschappen van de Tesla Model 3 en het duurzaam rijden op zonne-energie. Maar hoe ziet de praktijk eruit? We spraken met de heer Oomens uit Otterlo, een enthousiaste Tesla Model 3-rijder en klant van OpdeZon.

Ervaring Tesla Model 3 zonne-energie

Klant: Oomens Woonplaats: Otterlo
Aantal zonnepanelen: 34 Merk zonnepanelen: LG Solar
Soort zonnepanelen: Premium economy Merk omvormer: Solar Edge
Totale vermogen: 11.390 Wp Verwachte opbrengst: 10.771 kWh
Elektrische auto: Tesla Model 3 Km op zonne-energie: 30.000
Laadpaal: ICU Eve Mini Smart charging: Ja

Tesla Model 3 op zonne-energie

De heer Oomens schafte onlangs 34 zonnepanelen en een laadpaalinfrastructuur aan om zijn huis en auto van zonnestroom te voorzien. Zijn auto, de Tesla Model 3, laadt per jaar 6.000 kWh op. Dit komt neer op ongeveer 30.000 elektrische kilometers. Per jaar bespaart de heer Oomens 3.486 kilo CO2 uitstoot. De Model 3 rijdt dus volledig onafhankelijk. Wij spraken de heer Oomens over zijn ervaring met het rijden in een Tesla Model 3 op zonne-energie.

Wat is uw ervaring met de Tesla Model 3?

”Ik heb de Tesla Model 3 in november 2017 besteld en heb er even op moeten wachten, want pas in maart 2019 stond de auto voor de deur. Maar na anderhalve maand rijden kan ik zeggen: ik ben super positief over de Tesla Model 3. Ik ben een echte auto-freak en heb altijd in een BMW of Audi gereden. Deze auto’s hebben namelijk ongeëvenaarde rij-eigenschappen. De Tesla Model 3 is zonder twijfel een gelijke. De rij-eigenschappen, zoals de wegligging, besturing en reactiesnelheid, doen absoluut niet onder aan de BMW 3 serie of Audi A4.

Tesla is baanbrekend in de auto-industrie. Zo’n 5 jaar geleden leek het elektrisch rijden vooral weggelegd voor milieubewuste enthousiastelingen. Maar Tesla heeft in korte tijd het elektrisch rijden volledig uit de geitenwollensokkensfeer weten te halen. De prestaties van de Tesla Model 3 zijn van het niveau sportwagen. Mijn Dual Motor schiet binnen 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Je wordt echt afgeschoten, zonder geluid en zonder geschud van de auto. Tesla levert naar mijn mening met de Model 3 een indrukwekkende prestatie.

Het enige minpunt is de persoonlijke communicatie met Tesla. Je configureert en bestelt de auto online en de communicatie gaat zoveel mogelijk schriftelijk. Door de drukte bij Tesla is het moeilijk om een persoon aan de telefoon te krijgen. Ook in de afwerking van de auto heeft Tesla wat steekjes laten vallen. Het gaat slechts om wat krasjes en een scheef gemonteerd nummerbord, maar het is toch jammer. Dat wordt gelukkig snel opgelost bij een servicepunt. Dit wordt heel netjes geregeld en daar ben ik zeer over te spreken.”

Wat was uw overweging om op zonne-energie te gaan rijden?  

”Er waren meerdere overwegingen die ik meenam in mijn beslissing om op zonne-energie te gaan rijden. Mijn eerste overweging was het idee van zelfvoorzienendheid. Het stond mij erg aan om met eigen zonne-energie te voorzien in mijn elektriciteitsbehoefte en onafhankelijk te zijn van energiemaatschappijen. Zowel voor mijn bedrijf, mijn privéwoning als mijn Tesla Model 3. Daarbij speelde het milieu-aspect een grote rol. Ik vind het belangrijk om te werken aan een beter milieu en daar actief mijn steentje aan bij te dragen. Een derde overweging om op zonne-energie te rijden betrof mijn klanten. Veel van mijn klanten zijn namelijk bezig met duurzaam ondernemen. Als ondernemer bij Oomens Timber Products BV wil ik graag het goede voorbeeld geven en het juiste statement maken naar mijn klanten. Tot slot waren de fiscale voordelen van belang. Op het moment van beslissen waren er meerdere voordelen, waardoor het ook belastingtechnisch interessant was.”

Wat zijn de grootste voordelen van rijden op de zon?

”Mijn overwegingen om op de zon te gaan rijden bleken ook de grootste voordelen te zijn. Mijn verwachting is namelijk ruim behaald.”

Waarom koos u voor OpdeZon?

”Ik heb voor OpdeZon gekozen omdat zij een helder en goed onderbouwd plan leverden. Destijds heb ik bij meerdere aanbieders een aanvraag gedaan. Al snel bleek dat de meeste aanbieders met name ingaan op het technische aspect van de zonnepanelen en installatie. Dat doet OpdeZon natuurlijk ook, maar OpdeZon biedt een sterke fiscale onderbouwing. OpdeZon is het beste op de hoogte van alle ins en outs met betrekking tot zonnepanelen, laadpalen en elektrische auto’s.

Wat zou u toekomstige kopers mee willen geven?

”Voor een bedrijf is een actieve referent van grote waarde en zo sta ik inmiddels ook al bekend in mijn kenniskring en zakelijke kring. Een toekomstige koper geef ik daarom hetzelfde mee als mijn omgeving: niet wachten, maar doen. Veel mensen wachten nog op betere tijden, een beter rendement. Maar ik verwacht dat de fiscale voordelen langzaam minder zullen worden. Daarbij is de huidige techniek momenteel al ontzettend goed en is OpdeZon zeer betrokken en ervaren: van het begeleiden van het beslisproces tot de installatie. Rijden op de zon is dus niet alleen voor de toekomst, het is voor nu!

Dus begin vandaag nog met rijden op de zon

Jolijn van Vroonhoven

Geplaatst op 15 mei 2019 door:

Jolijn van Vroonhoven

Redacteur Rijden OpdeZon