Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 92 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Succesvolle pilot ‘Rijden op de zon’

Deelnemers halen tot 45% financieel rendement!

Bijgewerkt op 3 juni 2019 - oorspronkelijk bericht 13 december 2013 door Liset Hamming Communicatie&PR

In september is OpdeZon gestart met een pilot voor onze Rijden OpdeZon Service, waarbij we klanten helpen hun zakelijke elektrisch auto op zonnestroom te laten rijden. Een aantal van onze klanten rijden hun elektrische auto al op zonnestroom van hun eigen zonnepanelen.

Het financiële rendement dat zij behalen, ligt tussen de 15% en 45%. De terugverdientijd varieert van 3,9 tot 7,0 jaar.

Update: Lees hier de laatste stand van zaken met betrekking tot de fiscale voordelen in dit blog.

Financieel aantrekkelijk

Als uw zakelijke elektrische auto op zonnestroom rijdt, zijn op de aanschaf van de zonnepanelen de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) en de EIA (energie-investeringsaftrek) van toepassing. Dat betekent dat zo’n 70% van de aanschaf extra van uw fiscale winst aftrekbaar is. Eén van onze klanten, Bas Sandwijk, schafte een half jaar geleden de Tesla Model S aan. ”Het aanschaffen van de Tesla was al zeer voordelig omdat er voor zakelijke elektrische auto’s een 0% bijtelling geldt. Toen bleek dat ik bij de aanschaf van de zonnepanelen voor het opladen gebruik kon maken van aantrekkelijke fiscale regelingen. De rekensom was snel gemaakt.”

Gratis zonnestroom

”Het is gek dat nog niet iedereen met een bedrijf en een elektrische auto van de fiscale voordelen van rijden op je eigen zonnestroom op de hoogte is. In mijn geval wist mijn accountant ook al van de mogelijkheden, maar veel accountants weten niet dat nog niet. Door die voordelen heb ik mijn zonnepanelen over vijf jaar al terugverdiend. Daarna leveren de zonnepanelen dus gratis stroom!”

Rijden op de zon

De fiscale regelingen vereisen dat u de hoeveelheid zonnestroom waarmee u uw elektrische auto oplaadt apart meet. Vandaar dat we bij het installeren van de laadpaal meteen ook een extra meter aansluiten. Bas wilde bovendien een laadpaal met een vaste kabel zodat hij zijn elektrische auto alleen maar hoeft in te pluggen. ”Geen gesleep met kabels, die vaak vies zijn doordat ze tijdens het opladen op de grond liggen.”

In samenwerking met onze partner in laadpalen, Cohere, installeerden we dus de laadpaal, de zonnepanelen en de meters, in één dag. ”OpdeZon zorgde voor de aansluiting van zowel de zonnepanelen als de laadpaal. Daardoor was de installatie om te kunnen rijden op mijn eigen zonnestroom makkelijk en snel geregeld.”

Het vervolg van onze Rijden OpdeZon Service

Zowel onze klanten als wij zijn tevreden met het resultaat van de pilot. We houden de komende weken veranderingen in de fiscale regelingen nauwlettend in de gaten en beraden ons dan over de toekomst van onze Rijden OpdeZon Service.

Meer informatie van Bas Sandwijk over onze Rijden OpdeZon Service, vindt u hier. De referentie van een andere klant van OpdeZon, Seth van der Meer, over onze Rijden OpdeZon Service vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in elektrisch rijden op zonne-energie? Neem dan contact met ons op!

Liset Hamming Communicatie&PR

Bijgewerkt 3 juni 2019 door:

Liset Hamming Communicatie&PR

Communicatie&PR