Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 86 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Subsidies en leningen

Voor zonnepanelen in 2014

Geplaatst op 19 maart 2014 door Liset Hamming Communicatie&PR

Welke subsidies en leningen gelden er bij aanschaf en installatie van zonnepanelen in 2014?

In 2014 is er voor particulieren geen landelijke subsidie op zonnepanelen meer beschikbaar, wel zijn er diverse lokale subsidies van toepassing. Door de dalende prijs van zonnepanelen en de btw teruggave verdienen particulieren hun zonnepanelen ook zonder subsidie al in 7 of 8 jaar terug.

Bovendien zijn er voor de aanschaf van zonnepanelen op uw woning diverse leningen met aantrekkelijke rentekortingen.

Btw teruggave zonnepanelen

De grootste subsidie op dit moment is het feit dat sinds vorig jaar de btw op de aanschaf en de installatie van zonnepanelen aftrekbaar is. Bij de aanschaf en installatie van tien zonnepanelen scheelt dit al gauw meer dan 500 euro!

U kunt de btw zelf terugvragen of de btw teruggave door de OpdeZon BTW Service laten regelen.

Landelijke subsidie op zonnepanelen voor particulieren 2014

In 2014 is er voor particulieren geen landelijke subsidie op zonnepanelen. Maar, dankzij de dalende prijs van zonnepanelen en de btw teruggave, verdienen particulieren hun zonnepanelen ook zonder subsidie al in 7 of 8 jaar terug.

Landelijke subsidie voor grootgebruikers

Voor grootschalige zonnepaneelsystemen kunnen grootgebruikers via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) een subsidie worden aangevraagd. Het gaat hierbij om zonnestroomsystemen van meer dan 60 zonnepanelen die op een grootverbruikersaansluiting zijn aangesloten. Voor deze groep is in 2014 bij een SDE+ subsidie aanvraag de Energie Investeringsaftrek (EIA) niet meer van toepassing.

Het Nationaal Energiebespaarfonds 2014

Voor huiseigenaren is het mogelijk om goedkoop geld te lenen om de woning energiezuiniger te maken. De lening wordt verstrekt vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds dat tot stand is gekomen met financiële bijdragen van de Rijksoverheid, Rabobank en ASN Bank.

Deze lening geldt ook voor de aanschaf van zonnepanelen. De voorwaarde voor de lening is dat 50 procent van het leenbedrag aan het zonnestroomsysteem wordt besteed en de overige 50 procent aan andere energiebesparende maatregelen.

De regeling Groenprojecten 2014

Een andere lening speciaal voor huiseigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken, is de regeling Groenprojecten. Dit is een fiscale kortingsregeling die door banken wordt gebruikt om tegen een lagere rente duurzame projecten te financieren. De aanschaf van zonnepanelen valt onder deze regeling.

Duurzaamheidsleningen 2014 

Deze lening voor huiseigenaren loopt via de gemeenten. De Duurzaamheidslening met aantrekkelijke rentekorting geldt voor energiebesparende maatregelen in en aan de woning. Maar deze lening is niet in elke gemeente beschikbaar.

Lokale subsidies voor zonnepanelen in 2014

Er is een aantal gemeentelijke en provinciale subsidieregelingen van toepassing op zonnepanelen. De lokale subsidies zijn meestal vaste bedragen die bij de aanschaf van de zonnepanelen eenmalig worden uitgekeerd. Het financiële voordeel kan oplopen tot 1.500 euro. Bent u benieuwd naar welke lokale subsidie er in uw provincie en gemeente van toepassing is? Neem dan gerust even contact op.

Wilt u zelf zonnepanelen met subsidie aanschaffen?

Neem gerust contact met ons op als u benieuwd bent welke subsidies en regelingen op uw situatie van toepassing zijn. Wij helpen u graag verder.

Liset Hamming Communicatie&PR

Geplaatst op 19 maart 2014 door:

Liset Hamming Communicatie&PR

Communicatie&PR