Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 81 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Pergola’s met zonnepanelen

Een investering die zich terugbetaalt!

Geplaatst op 28 juli 2014 door Paul Dalebout

Een pergola is een aantrekkelijke oplossing om het zonlicht in uw tuin of op uw terras tegen te houden. Wanneer u de pergola ook nog eens combineert met zonnepanelen wordt dit een investering die zich snel terugbetaald. U profiteert zo van duurzame, groene energie, maar ook van een veel lagere energierekening.

De multifunctionele zonne-pergola

Een “zonne-pergola” is multifunctioneel. Zo wordt niet alleen het zonlicht tegengehouden, maar door de zonnepanelen wordt het zonlicht ook nog eens omgezet in bruikbare energie. Deze energie kunt u gebruiken voor uw tuinverlichting, uw elektrische barbecue, maar ook bijvoorbeeld voor uw vijver- of zwembadpomp. U kunt er zelfs uw elektrische auto mee opladen!

Vindt u zonnepanelen op uw dak niet mooi of passen ze daar niet, dan kan een zonne-pergola in uw tuin uitkomst bieden. Een pergola van 10 meter breed en 2 meter diep, met daarop 16 zonnepanelen, wekt al meer energie op dan een gemiddeld Nederlands gezin in een heel jaar verbruikt.

Pergola-vooraanzicht-540px

Een ideale zonne-energie oplossing

Heeft u een grote tuin dan kun u een pergola overal plaatsen. De ideale plek is natuurlijk altijd waar het meeste zonlicht valt. Ook in een kleinere tuin kan een zonne-pergola nog voldoende rendement opleveren.

Schaduw speelt natuurlijk een rol, maar met een professionele 3D schaduwanalyse wordt altijd de beste oplossing met het meeste rendement gevonden. Ook ’s winters kunt u aan een zonne-pergola veel plezier beleven, want al het aanwezige (zon)licht wordt nog steeds omgezet in bruikbare elektriciteit. Zelfs als het weer bewolkt is!

 Een zonne-pergola met zonnepanelen voor de horeca

Voor uw horecabedrijf is een zonne-pergola de ideale oplossing. Als terrasoverkapping wordt dit het plekje waar u droog en in de schaduw kunt zitten.
Of het nu gaat over een café, restaurant, hotel of B&B, zonne-energie geeft uw bedrijf een duurzame en groene uitstraling en geeft uw klanten de mogelijkheid om buiten te genieten van hun consumptie, ook als het regent. Een investering in zonnepanelen is een investering die zich altijd terugbetaald.

Heb ik een vergunning voor een zonne-pergola nodig?

Voor de meeste zonne-pergola’s is geen vergunning nodig, maar dat is wel afhankelijk van de grootte. Wilt u bijvoorbeeld een pergola plaatsen die groter is dan 30 vierkante meter en/of hoger dan 2,5 meter, dan behoort u soms een vergunning aan te vragen.

Wilt u weten of een vergunning voor een zonne-pergola in uw situatie nodig is?
Neem dan contact met ons op.

U kunt ook informeren bij uw gemeente of u een pergola met zonnepanelen vergunningsvrij mag plaatsen.

Wilt u ook duurzaam rijden op zonne-energie?
Liever direct advies?
085 - 76 03 976
Paul Dalebout

Geplaatst op 28 juli 2014 door:

Paul Dalebout

Specialist Rijden OpdeZon