Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 92 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Laad uw Tesla op met zonnepanelen

Een groene en fiscaal voordelige investering

Bijgewerkt op 20 september 2019 - oorspronkelijk bericht 15 januari 2015 door Paul Dalebout

Daar staat hij dan, uw prachtige en duurzame elektrische Tesla. Of u nou de Model S, de Model X of de Model 3 rijdt, de prestaties van deze volledig elektrisch aangedreven droomauto zijn te vergelijken met premium automerken in de hoogste categorie. Het grote batterijpakket geeft u een ongeëvenaard bereik en dat vraagt natuurlijk om veel stroom. Deze stroom wordt echter vaak opgewekt door kolencentrales en is zeer vervuilend. Bovendien is het erg dure stroom…

Hier ligt een grote kans, want het kan veel milieuvriendelijker door uw Tesla met uw eigen zonnepanelen op te laden. Dit is door de vele fiscale voordelen ook financieel een zeer aantrekkelijke investering.

Wilt u weten wat er in uw situatie mogelijk is? Vraag hier meer informatie aan.

Tesla op zonnestroom - OpdeZon

Hoe laadt u uw Tesla eigenlijk op?

Uw Tesla verbruikt twee tot vier keer zoveel elektriciteit als een gemiddeld Nederlands gezin en heeft dus een aanzienlijke CO₂ uitstoot. In Nederland wordt de meeste elektriciteit nog steeds geproduceerd door vervuilende kolen- en gascentrales. Gebruikt u dus het stopcontact om uw Tesla op te laden, dan is de kans groot dat u nog steeds op de dure en vervuilende stroom van een kolencentrale rijdt.

Laad uw Tesla duurzaam op met zonnepanelen

Wilt u echt groen en duurzaam rijden, wek dan de stroom voor uw Tesla zelf op, thuis met uw eigen zonnepanelen. Zo laadt u niet alleen veilig en snel, maar óók zeer rendabel en helemaal groen. Vanaf de eerste dag betaalt u al niet meer voor de stroom waarmee u uw Tesla oplaadt. Zonne-energie maakt u per direct onafhankelijk van de grote energieleveranciers. Rijden op zonnestroom van uw eigen zonnepanelen reduceert ook nog eens uw CO₂ uitstoot tot nul!

Behaal tot 35% rendement op uw investering met fiscale voordelen

Uw Tesla op zonne-energie rijden is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook een zeer goed renderende investering. Zeker voor de zakelijke Tesla rijder. Als u uw Tesla zakelijk heeft aanschaft, dan mag u de zonnepanelen waarmee u hem oplaadt ook zakelijk aanschaffen. Zélfs als u deze zonnepanelen op uw privé-woning plaatst. U profiteert dan van de normale bedrijfseconomische afschrijving en ook de ‘KIA’ is van toepassing.
. Bij grote projecten geldt daarnaast ook nog de ‘EIA’ (Energie Investerings Aftrek).

Door deze fiscale voordelen ligt het rendement op de investering in zonnepanelen voor het opladen van uw Tesla tussen de 15% en 35%!

Hoe werkt het opladen van je Tesla met zonnepanelen

Heb ik een laadpaal nodig om mijn Tesla op te laden met zonnepanelen?

Een laadpaal is niet per sé nodig, maar het opladen van uw Tesla gaat wel veel sneller met een laadpaal en het is bovendien veiliger dan laden vanuit het stopcontact. De laadpaal is immers water- en vuilbestendig, is voorbereid op een hoog vermogen en wordt op een aparte groep aangesloten. Bovendien is het laadpunt fiscaal aftrekbaar voor ondernemers.

Wat heeft u verder nodig om te rijden op zonne-energie?

Naast de laadinfrastructuur heeft u een aantal zonnepanelen met bekabeling en elektriciteitsmeters nodig.
Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft hangt onder andere af van de hoeveelheid zonnestroom die u op wilt wekken. Het is ook heel goed mogelijk om ál uw stroom, dus ook wat u privé verbruikt, met uw eigen zonnepanelen op te wekken.

Alle voordelen op een rij

Rijden op zonne-energie met uw Tesla heeft vele voordelen:

  • Rij volledig duurzaam en groen
  • Wordt onafhankelijk van de grote energiemaatschappijen en overheid
  • Rij gratis op uw eigen zonne-energie
  • Profiteer van uitgebreide fiscale voordelen (Afschrijving, KIA en soms EIA)
  • Behaal een rendement op investering tot 35%

Rijden op uw eigen zonne-energie gaat snel en zonder zorgen: wij bieden een totaaloplossing en ontzorgen u van A tot Z!

Wilt u uw Tesla ook opladen met Zonne-Energie? Vraag hier uw OpdeZon Totaalpakket aan.

Paul Dalebout

Bijgewerkt 20 september 2019 door:

Paul Dalebout

Specialist Rijden OpdeZon