Direct advies: 085 - 76 03 976
9.310 72 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Laad uw Tesla op met zonnepanelen

Een groene en zeer aantrekkelijke investering

Geplaatst op 10 januari 2018 door Paul Dalebout

Daar staat hij dan, uw prachtige en duurzame elektrische Tesla. De prestaties van deze volledig elektrisch aangedreven droomauto zijn te vergelijken met premium automerken in de hoogste categorie. Het grote batterijpakket geeft u een ongeëvenaard bereik en dat vraagt natuurlijk om veel stroom. Deze stroom wordt vaak opgewekt door kolencentrales en is dus zeer vervuilend. Bovendien is het erg dure stroom…

Hier ligt een enorme kans, want het kan veel milieuvriendelijker door uw Tesla met zonnepanelen op te laden. Bovendien is dit door de vele fiscale voordelen een zeer aantrekkelijke investering.

Hoe laadt u uw Tesla eigenlijk op?

Uw Tesla verbruikt twee tot vier keer zoveel elektriciteit als een gemiddeld Nederlands gezin en heeft dus een aanzienlijke CO₂ uitstoot. In Nederland wordt de meeste elektriciteit nog steeds geproduceerd door vervuilende kolen- en gascentrales. Gebruikt u dus het stopcontact om uw Tesla op te laden, dan is de kans groot dat u nog steeds op de dure en vervuilende stroom van een kolencentrale rijdt.

Tesla opladen met zonnepanelen

Laad uw Tesla duurzaam op met zonnepanelen

Wilt u echt groen en duurzaam rijden, wek dan de stroom voor uw Tesla zelf op, thuis met uw eigen zonnepanelen. Zo laadt u niet alleen veilig en snel, maar óók zeer rendabel en helemaal groen. Vanaf de eerste dag betaalt u al niet meer voor de stroom waarmee u uw Tesla oplaadt. Zonne-energie maakt u per direct onafhankelijk van de grote energieleveranciers en van de vraag en aanbod van fossiele brandstoffen. Rijden op zonnestroom van uw eigen zonnepanelen reduceert ook nog eens uw CO₂ uitstoot tot nul!

Behaal tot 35% rendement op uw investering met fiscale voordelen

Uw Tesla op zonne-energie rijden is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook een zeer goed renderende investering. Zeker voor de zakelijke Tesla rijder. Als u uw Tesla zakelijk heeft aanschaft, dan mag u de zonnepanelen waarmee u hem oplaadt ook zakelijk aanschaffen. Zélfs als u deze zonnepanelen op uw privé-woning plaatst. U kunt dan profiteren van de normale bedrijfseconomische afschrijving. Daarnaast is de ‘KIA’ van toepassing.

Door deze fiscale voordelen ligt het rendement op de investering in zonnepanelen voor het opladen van uw Tesla tussen de 15% en 35%!

Hoe werkt het opladen van je Tesla met zonnepanelen

Heb ik een laadpaal nodig om mijn Tesla op te laden met zonnepanelen?

Een laadpaal is niet per sé nodig, maar het opladen van uw Tesla gaat wel veel sneller met een laadpaal en het is bovendien veiliger dan laden vanuit het stopcontact. De laadpaal is immers water- en vuilbestendig, is voorbereid op een hoog vermogen en wordt op een aparte groep aangesloten. Bovendien is het laadpunt fiscaal aftrekbaar voor ondernemers.

Wat heeft u verder nodig om te rijden op zonne-energie?

Allereerst heeft u een aantal zonnepanelen met bekabeling en elektriciteitsmeters nodig.
Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft hangt onder andere af van de hoeveelheid zonnestroom die u op wilt wekken. Het is ook heel goed mogelijk om ál uw stroom, dus ook wat u privé verbruikt, met uw eigen zonnepanelen op te wekken.

Alle voordelen op een rij

Rijden op zonne-energie met uw Tesla heeft vele voordelen:

  • Rij volledig duurzaam en groen
  • Wordt onafhankelijk van de grote energiemaatschappijen en overheid
  • Rij gratis op uw eigen zonne-energie
  • Profiteer van uitgebreide fiscale voordelen (EIA en KIA)
  • Behaal een rendement op investering tot 35%

Rijden op uw eigen zonne-energie is snel geregeld. Wij installeren uw zonnepanelen, laadpaal en eventueel smart charging al in één dag!

Wil u uw Tesla ook opladen met Zonne-Energie?
Liever direct advies?
085 - 76 03 976
Paul Dalebout

Geplaatst op 10 januari 2018 door:

Paul Dalebout

Oprichter en Directeur