Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 91 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Laad uw Volvo op met zonnepanelen

Een groene en zeer aantrekkelijke investering

Bijgewerkt op 10 juli 2019 - oorspronkelijk bericht 10 januari 2019 door Paul Dalebout

U bent de trotse bezitter van een duurzame, hybride Volvo V60. Deze veelzijdige stationwagon rijdt zowel op diesel als op electriciteit. U rijdt meestal op elektriciteit, want u wilt zo groen mogelijk rijden. Maar de stroom waarmee u uw Volvo oplaadt wordt vaak opgewekt door kolencentrales en is dus zeer vervuilend! Bovendien is het erg dure stroom…

Hier ligt een enorme kans, want het kan veel milieuvriendelijker door uw Volvo V60 met zonnepanelen op te laden. Bovendien is dit door de fiscale voordelen een zeer aantrekkelijke investering.

Hoe laadt u uw Volvo eigenlijk op?

UwVolvo verbruikt bijna net zoveel elektriciteit als een gemiddeld Nederlands gezin en heeft dus een aanzienlijke CO₂ uitstoot. In Nederland wordt de meeste elektriciteit nog steeds geproduceerd door vervuilende kolen- en gascentrales. Gebruikt u dus de stroom van een energieleverancier om uw Volvo op te laden, dan is de kans groot dat u nog steeds op de dure en vervuilende stroom van een kolencentrale rijdt. Zelfs als deze stroom als ‘groen’ wordt verkocht!

Volvo-V60-Blog2

Laad uw Volvo duurzaam op met zonnepanelen

Wil u echt groen en duurzaam rijden, wek dan de stroom voor uw Volvo zelf op, thuis met uw eigen zonnepanelen. Zo laadt u niet alleen veilig en snel, maar óók zeer rendabel en helemaal groen. Vanaf de eerste dag betaalt u al niet meer voor de stroom waarmee u uw Volvo oplaadt. Zonne-energie maakt u per direct onafhankelijk van de grote energieleveranciers en van de vraag en aanbod van fossiele brandstoffen.
Rijden op zonnestroom van uw eigen zonnepanelen reduceert ook nog eens uw CO₂ uitstoot tot nul!

Behaal tot 35% rendement op uw investering met fiscale voordelen

Met uw Volvo V60 op zonne-energie rijden is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook een zeer goed renderende investering. Zeker voor de zakelijke Volvo rijder. Als u uw Volvo zakelijk heeft aanschaft, dan mag u de zonnepanelen waarmee u hem oplaadt ook zakelijk aanschaffen. Zélfs als u deze zonnepanelen op uw privéwoning plaatst. U kunt dan profiteren van de bedrijfseconomische afschrijving. Daarnaast is er een fiscale subsidie van toepassing (de ‘KIA’).

Door deze fiscale voordelen ligt het rendement op de investering in zonnepanelen voor het opladen van uw Volvo V60 tussen de 15% en 35%!

Hoe werkt het opladen van je Tesla met zonnepanelen

Heb ik een laadpaal nodig om mijn Volvo V60 op te laden met zonnepanelen?

Een laadpaal is niet per sé nodig, maar het opladen van uw Volvo gaat wel sneller met een laadpaal en het is bovendien veiliger dan laden vanuit het stopcontact. De laadpaal is immers water- en vuilbestendig, is voorbereid op een hoog vermogen en wordt op een aparte groep aangesloten. Bovendien is het laadpunt fiscaal aftrekbaar voor ondernemers.

Wat heeft u verder nodig om te rijden op zonne-energie?

Allereerst heeft u een aantal zonnepanelen met bekabeling en elektriciteitsmeters nodig. Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft hangt onder andere af van de hoeveelheid zonnestroom die u op wilt wekken. Het is ook heel goed mogelijk om ál uw stroom, dus ook wat u privé verbruikt, met uw eigen zonnepanelen op te wekken.

Alle voordelen op een rij

Rijden op zonne-energie met uw Volvo heeft vele voordelen:

  • Rij volledig duurzaam en groen
  • Wordt onafhankelijk van de grote energiemaatschappijen en overheid
  • Rij gratis op uw eigen zonne-energie
  • Profiteer van de fiscale voordelen (KIA)
  • Behaal een rendement op investering van wel 35%!

Rijden op uw eigen zonne-energie is snel geregeld. Wij installeren uw zonnepanelen, bekabeling, elektriciteitsmeters en (indien van toepassing) de laadpaal in één dag!

Wilt u uw Volvo ook opladen met Zonne-Energie? Start hier!

Paul Dalebout

Bijgewerkt 10 juli 2019 door:

Paul Dalebout

Specialist Rijden OpdeZon