Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 92 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Rij gratis en groen op zonne-energie

En verdien er nog aan ook!

Bijgewerkt op 20 september 2019 - oorspronkelijk bericht 10 januari 2019 door Paul Dalebout

Wilt u uw elektrische auto gratis en groen opladen? Door uw elektrische auto thuis op te laden met uw eigen zonnestroom, laadt u niet alleen veilig en snel, maar óók zeer rendabel en helemaal groen.

Opladen met uw eigen zonnestroom

Particulieren besparen al aanzienlijk op zowel hun portemonnee als het milieu door hun elektrische auto met zonnestroom op te laden. Voor de zakelijke rijder is het financiële voordeel nog groter.

5 voordelen van laden op zonnestroom

  • tot 35% rendement op uw investering
  • nóg meer fiscale voordelen voor de zakelijk rijder
  • produceer uw eigen, gratis zonnestroom
  • écht groen rijden
  • investering in 3 tot 7 jaar terugverdiend

1. Tot 35% rendement op uw investering

Om uw elektrische auto volledig op zonnestroom te laten rijden is een investering in zonnepanelen nodig die varieert van 4.000 tot 12.000 euro. Voor de zakelijke rijder zijn er verschillende fiscale voordelen van toepassing. Daarnaast mogen zowel de particuliere als de zakelijke rijder over de aanschaf van de zonnepanelen de btw terugvorderen. Bovendien besparen beiden de relatief dure elektriciteit van een energieleverancier uit. U wekt tenslotte uw eigen zonnestroom op. Zo kan het financiële rendement van rijden op zonnestroom oplopen tot maar liefst 35%.

2. Nóg meer fiscale voordelen voor de zakelijke rijder

Zakelijk rijden met uw elektrische auto wordt financieel extra aantrekkelijk door fiscale aftrekmogelijkheden en de lage bijtelling die momenteel op elektrische auto’s zit. Als u uw elektrische auto zakelijk aanschaft, dan mag u bovendien de zonnepanelen waarmee u hem oplaadt ook zakelijk aanschaffen. Zélfs als u deze zonnepanelen op uw privéwoning plaatst. De fiscale aftrekmogelijkheden die op de aanschaf van uw auto van toepassing zijn, gelden dan ook voor de zonnepanelen!

3. U produceert uw eigen, gratis zonnestroom

De zonnestroom voor uw elektrische auto wekt u zelf, thuis, op. Er zit dus geen onderneming of energieleverancier meer tussen. Zonnestroom maakt u onafhankelijk van grote energieleveranciers. U bent dus ook niet meer afhankelijk van de vraag en aanbod van fossiele brandstoffen met alle onzekerheid over de prijs, beschikbaarheid en herkomst van uw energie van dien. De zonnepanelen liggen bovendien rustig thuis, op uw eigen dak. U kunt elke dag weer, via een online monitoringsysteem, zien wat uw zonnepanelen aan energie opwekken. Wel zo overzichtelijk allemaal.

4. Écht groen rijden!

Met elektrisch rijden draagt u bij aan een schonere wereld omdat u niet op benzine of diesel rijdt en geen CO2 en giftige fijnstof meer uitstoot. In Nederland komt echter de meeste elektriciteit uit vervuilende kolen- en gascentrales. De kans is dus groot dat u met uw elektrische auto nog steeds op kolen rijdt. Wilt u écht groen rijden? Met rijden op de zonnestroom van uw eigen zonnepanelen weet u zéker dat het goed zit.

5. Investering in slechts 4 jaar terugverdiend

Als u uw eigen zonnestroom opwekt, betaalt u vanaf dag 1 al niet meer voor de stroom waarmee u uw elektrische auto oplaadt. Door deze gratis stroom en de financiële voordelen van laden op zonnestroom is het rendement zo hoog, dat u de zonnepanelen in 4 tot 5 jaar kunt terugverdienen.

Bent u benieuwd naar de voordelen in uw situatie? Wij helpen u graag verder!

Paul Dalebout

Bijgewerkt 20 september 2019 door:

Paul Dalebout

Specialist Rijden OpdeZon