Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 92 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Toyota en OpdeZon werken samen

Volledig elektrisch rijden op zonnepanelen

Bijgewerkt op 3 juni 2019 - oorspronkelijk bericht 2 mei 2017 door Yildiz Celie

Duurzaam en elektrisch rijden op zonnepanelen is nu mogelijk dankzij de samenwerking tussen Toyota en OpdeZon. Bij de aanschaf van de Toyota Prius Plug-in Hybrid en het OpdeZon-pakket is het mogelijk geheel op zonne-energie te rijden.

Solar Roof Prius

De Toyota Prius Plug-in Hybrid is één van de meest innovatieve hybride auto’s van deze tijd. Met de Solar Roof laadt de auto op als hij stilstaat of wekt deze tijdens het rijden zonne-energie op. De gebruiker kan hiermee op jaarbasis 1.000 kilometer gratis rijden.

Voor wie deze auto aanschaft en kiest voor het OpdeZon-pakket wekken geïnstalleerde zonnepanelen genoeg energie op 100% op zonnestroom te rijden.

Wat is het OpdeZon-pakket

Bij het pakket van OpdeZon worden zonnepanelen op het dak van de eigen woning gemonteerd. OpdeZon regelt het laadpunt, een omvormer en indien nodig wordt de meterkast aangepast. Zo kunt u met de Toyota Prius Plug-in Hybrid en de opgewekte zonne-energie volledig ‘op het zonnetje‘ op weg. 100% duurzame energie-opwek oftewel ‘gratis’ rijden.

Toyota Prius Plug Hybrid en OpdeZon

Elektrisch rijden op zonne-energie met de Toyota Prius Plug-in Hybrid en OpdeZon.

Verdien je investering binnen 4 jaar terug

Voor ondernemers is de volledig duurzame oplaadmogelijkheid interessant door aantrekkelijke subsidies. Met een netto-investering vanaf 2.500 euro is het al mogelijk om te rijden op zonne-energie. Hierbij wordt rekening gehouden met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en aftrek van afschrijving. U kunt deze investering al in zo’n 4 jaar tijd terugverdienen.

Van Toyota ontvangt u bij uw aanschaf van de Prius Plug-in Hybrid samen met het OpdeZon-pakket een innovatiebonus van 1.000 euro incl. btw. Zo is uw investering nog sneller terug te verdienen.

Als ondernemer profiteert u daarnaast van de Milieu-investeringsaftrek (MIA, 27% van max. 35.000 euro). Het voordeel kan oplopen tot max. 4.941 euro. Ook particulieren die willen rijden op zonne-energie kunnen veel (fiscaal) voordeel behalen met deze duurzame oplaadmogelijkheid.

‘Zero emission’ met rijden OpdeZon

De Toyota Prius Plug-in Hybrid is een van de schoonste benzineauto’s met een zeer laag brandstofverbruik van 1,0l/100km gemiddeld. Met zijn krachtige elektromotor en een volle batterij kunt u tot een afstand van 50 kilometer geheel elektrisch rijden. Genoeg voor de gemiddelde woon-werkafstand. Bij aanschaf van de Solar Roof wordt energie in kilometers bespaard, doordat deze wordt ingezet voor stroomverbruikers zoals de airconditioning.

Wanneer u tevens oplaadt op zonne-energie rijdt u dubbel groen en duurzaam. De Toyota Prius Plug-in Hybrid in EV-mode + het OpdeZon-pakket is dan echt een ‘zero emission’ auto.

Meer weten over de Toyota Prius Plug-in Hybrid en het OpdeZon-pakket? Neem contact met ons op!

Yildiz Celie

Bijgewerkt 3 juni 2019 door:

Yildiz Celie

Journalist | Webredacteur