Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 86 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Profiteer van de fiscale voordelen

Van elektrisch rijden op zonne-energie in 2014

Geplaatst op 3 februari 2014 door Liset Hamming Communicatie&PR

Ook in 2014 gelden er vele fiscale voordelen voor rijden op zonnestroom. Een aantal fiscale voordelen die op uw elektrische auto van toepassing zijn gelden namelijk ook voor de zonnepanelen en laadpaal. Zelfs als de zonnepanelen op uw privé woning komen te liggen! 

Update: Lees hier de update van dit blog voor 2016.

Behaal op uw investering een rendement tot wel 45%

Het rendement op uw investering in de zonnepanelen en de laadpaal kan oplopen tot maar liefst 45%. De zonnepanelen en de laadpaal zijn dan in enkele jaren terugverdiend.

Bovendien rijdt u op uw eigen zonnestroom pas écht groen.

De 5 fiscale voordelen van zakelijk elektrisch rijden op zonnestroom

  1. De ‘gewone’ afschrijving van 20% per jaar geldt ook voor de zonnepanelen en de laadpaal
  2. Voor de zonnepanelen geldt de Energie-Investeringsaftrek (EIA) van 41,5%
  3. Voor de laadpaal geldt de Milieu-investeringsaftrek (MIA) van 36%
  4. De Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) geldt voor de laadpaal
  5. De extra Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) van 28% is van toepassing zowel op de zonnepanelen als op de laadpaal

1.  De ‘gewone’ afschrijving van 20% per jaar geldt ook voor zonnepanelen en laadpalen

Om uw elektrische auto volledig op uw eigen zonnestroom te laten rijden is een investering nodig van zo’n 4.000 tot 12.000 euro, inclusief installatie.

Voor de zonnepanelen en de laadpaal geldt daarvoor allereerst uw ‘gewone’ bedrijfseconomische afschrijving van 100% die meestal over 5 jaar wordt verspreid. Uw aftrek komt dus bij 5 jaar neer op een bedrag van 20% van uw investering per jaar.

2. Voor zonnepanelen geldt de Energie-Investeringsaftrek (EIA) van 41,5%.

Naast de ‘gewone’ afschrijving van uw investering in zonnepanelen is door de EIA bovendien nog eens 41,5% van uw fiscale winst extra aftrekbaar. Een investering in zonnepanelen kost al snel zo’n 4.000 tot 12.000 euro. Daarmee komt u voor de EIA altijd boven de geldende ondergrens van 2.500 euro uit.

3. Voor laadpalen geldt de Milieu-investeringsaftrek (MIA) van 36%.

Voor de laadpaal is de MIA van toepassing als u de laadpaal samen met uw elektrische auto (of binnen drie maanden na melding van de elektrische auto) aanmeldt. De investering in de elektrische auto en de laadpaal samen komt dan boven de geldende ondergrens van 2.500 euro uit. Zodoende kunt u onder de MIA 36% van de investering in uw elektrische auto en de laadpaal van uw fiscale winst aftrekken.

4. De Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) voor laadpalen

Met de VAMIL kunt u zelf bepalen wanneer u uw investering afschrijft. Door sneller af te schrijven vermindert u fiscale winst waardoor u in dat jaar minder belasting betaalt. Als u een jaar wat minder winst maakt, kunt u door de VAMIL ervoor kiezen om dat jaar een minder groot deel van uw investering af te schrijven.

5. De extra Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) van 28% is van toepassing zowel op de zonnepanelen als op de laadpaal.

De KIA is bedoeld om investeringen van een beperkte omvang te bevorderen. Elektrische auto’s komen vanaf 2014 niet helaas meer in aanmerking voor de KIA. Voor de aanschaf van zonnepanelen en laadpalen geldt de KIA nog wel!

De KIA kent een ondergrens van 2.500 euro. Uw investering in zonnepanelen en laadpaal samen komen boven deze ondergrens uit. Dan is de KIA van 28% dus ook voor de laadpaal van toepassing.

Voor de zonnepanelen geldt dat u, naast de gewone afschrijving van 20% en de 41,5% van de EIA, door de KIA nog eens 28% extra af mag schrijven. Dit komt neer op een totaal van zo’n 90%! Daarbij is het natuurlijk wel relevant om in dat jaar genoeg winst te maken om ook daadwerkelijk voordeel van de afschrijving te hebben.

Wilt u ook profiteren van elektrisch rijden op zonne-energie en profiteren van fiscale voordelen? Vraag nu uw OpdeZon Totaalplan aan.

Liset Hamming Communicatie&PR

Geplaatst op 3 februari 2014 door:

Liset Hamming Communicatie&PR

Communicatie&PR