Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 84 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

De heer Bremer uit Castricum

“Eerlijk en goed onderzoek verricht”

Geplaatst op 22 mei 2013 door Paul Dalebout

Keer op keer kreeg de heer Bremer te horen dat het niet mogelijk was om zonnepanelen op zijn dak te plaatsen. De heer Bremer uit Castricum heeft namelijk een halfrond, gasbetonnen dak. Ook wij wisten niet of het kon. Dus stuurden we een constructeur en wat bleek: natuurlijk kon het wel! De heer Bremer vertelt over zijn ervaring.


Zonnepanelen Castricum

Klant: Rob Bremer
Aantal zonnepanelen: 18
Merk zonnepanelen: Canadian Solar
Soort zonnepaneel: Economy
Merk omvormer: Kostal Pico 4.2
Totale vermogen: 4.500 Wp
Verwachte opbrengst: 3.819 kWh

Waarom wilden jullie zonnepanelen en hadden jullie specifieke wensen?

”We wilden al heel lang zonnepanelen. Zo’n vijf, zes jaar geleden al. De traditionele energiebronnen zijn er niet onbeperkt dus we wilden kijken naar wat de alternatieven zijn. Maar iedere keer werd de constructie van ons dak aangedragen als reden om het niet te kunnen doen. Terwijl de ligging wel goed is. Mijn buurman en ik zijn allebei techneuten dus wij dachten dat het wel kon.”

Waarom hebben jullie voor OpdeZon gekozen?

”Omdat Paul de technische informatie die we nodig hadden begrijpelijk kon overdragen. Hij nam uit zichzelf een hele goede stap door gewoon eerlijk te zeggen dat hij niet wist of het kon maar wel contact ging opnemen met de constructeur van het dak om het uit te zoeken.”

Wat was het resultaat?

Naar aanleiding van hun contact met de constructeur van ons dak kwam OpdeZon met een goed en volledig rapport waarin een haalbare constructie tot op de maat van de schroeven was uitgewerkt. Daar werden andere buren ook enthousiast van en uiteindelijk zijn we met vijf gezinnen verder gegaan.

Iedere dag kijk ik naar de opbrengst. Het monitoringssysteem van OpdeZon dat wij hebben, houdt ook andere zonnepanelen in de gaten. Dan zie je dat hele kleine verschillen in de stand en de ligging van de zonnepanelen bij installatie al een verschil in opbrengst kunnen opbrengen.”

Zou u OpdeZon aanbevelen?

”Ik zou OpdeZon zeker aanbevelen omdat het niet om snelle installatie gaat. Er wordt nagedacht over wat de oplossing is en indien nodig onderzoek gedaan. Ik vind het ook prettig dat Paul eerlijk is geweest, ook als dingen niet kunnen of niet handig zijn.

Zie voor meer informatie over de installatie van de zonnepanelen op Rob Bremer zijn halfronde gasbetonnen dak ook onze reportage.

Zelf als het niet mogelijk lijkt, kan het toch. Vraag nu uw OpdeZon Totaalplan aan.

Paul Dalebout

Geplaatst op 22 mei 2013 door:

Paul Dalebout

Specialist Rijden OpdeZon