Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 84 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Elektrisch rijden op zonne-energie

Duurzaam en fiscaal voordelig!

Geplaatst op 15 januari 2019 door Paul Dalebout

Wilt u álle voordelen van uw elektrische of hybride auto volledig benutten? Ga dan rijden op uw eigen zonnestroom! U rijdt dan 100% groen en u bent onafhankelijk van de grote energiebedrijven. Bovendien profiteert u van interessante fiscale voordelen!

De fiscale voordelen van rijden op uw eigen zonnestroom

Als u uw zakelijke elektrische of hybride auto met uw eigen zonnestroom oplaadt, dan mag u de zonnepanelen en laad-infrastructuur ook zakelijk aanschaffen. Hierdoor is een aantal fiscale regelingen van toepassing op de aanschaf van uw zonnepanelen en laadpunt. Zelfs als u de zonnepanelen op uw eigen woning plaatst!

Op de zonnepanelen en laadinfrastructuur (laadpunt en smart charging) zijn de Kleinschaligheids InvesteringsAftrek (KIA) en de gewone bedrijfseconomische afschrijving van toepassing. Bovendien is op de laadinfrastructuur de Milieu InvesteringsAftrek (MIA) van toepassing. Op grote projecten geldt ook nog de Energie InvesteringsAftrek (EIA). De fiscale voordelen gelden ook voor de zonnestroom die u privé verbruikt!
In ons blog leest u alles over deze fiscale regelingen.

Met de fiscale voordelen wordt 20% tot 60% van het investeringsbedrag terug gewonnen.

Behaal een rendement tot wel 35 procent!

Met rijden op de zonnestroom van uw eigen zonnepanelen spaart u vanaf dag één al de dure stroom van de grote energieleveranciers uit. Het financiële rendement op een investering in Rijden OpdeZon van € 4.000 tot € 15.000 ligt tussen de 15% en 35%. De terugverdientijd van de investering is gemiddeld drie tot acht jaar.

Écht groen rijden op uw eigen zonnestroom

Een elektrische of hybride auto verbruikt tot wel vier keer meer elektriciteit dan een gemiddeld huishouden en heeft dus een zeer aanzienlijke CO₂ uitstoot. Door te rijden op uw eigen zonnestroom reduceert u deze CO₂ uitstoot tot 0.

Wat heeft u nodig om te kunnen rijden op uw eigen zonnestroom?

Allereerst natuurlijk een aantal zonnepanelen. Hoeveel dat er zijn, hangt onder andere af van de hoeveelheid zonnestroom die u op wilt wekken en van de grootte van het dak dat u tot uw beschikking heeft. Het is heel goed mogelijk om ál uw stroomverbruik met uw eigen zonnepanelen op te wekken.

Ook spelen andere factoren zoals de ligging van het dak en de schaduwvorming een rol bij het bepalen van het aantal zonnepanelen. Om te bepalen wat de invloed van deze factoren is, helpen wij u graag verder.

Een laadpaal is niet persé nodig, maar wel handig. Het laden van uw elektrische of hybride auto vanuit een laadpaal bij u thuis gaat bovendien sneller en is veiliger dan laden vanuit het stopcontact.

Voor wie is Rijden OpdeZon interessant?

Rijden OpdeZon is voor elke rijder van een elektrische of hybride auto interessant. Een particuliere bezitter bespaart al serieus door zijn auto met zonnepanelen te combineren. Een zakelijke rijder profiteert nog extra door de fiscale voordelen.

De exacte business case verschilt per situatie. Zie hier onze business cases voor de B.V., Eenmanszaak en Particulieren.

Begin vandaag nog met rijden op zonnestroom!

Wij installeren uw hele zonne-energiesysteem en laad-infrastructuur in één dag. Dit betreft de zonnepanelen, het laadpunt en eventueel smart charging. U hoeft dus nog maar op één plek te zijn om alles van A tot Z te laten regelen!

Bent u geïnteresseerd in rijden op uw eigen zonnestroom? U start hier.

Paul Dalebout

Geplaatst op 15 januari 2019 door:

Paul Dalebout

Specialist Rijden OpdeZon