Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 81 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

EnergiekLeiden groot succes

OpdeZon scoort als kennispartner

Geplaatst op 15 oktober 2013 door Liset Hamming Communicatie&PR

Maya van der Steenhoven van EnergiekLeiden en Paul Dalebout van OpdeZon ontmoetten elkaar vorig jaar op de Solarexpo in Vijfhuizen. OpdeZon oriënteerde zich daar op de nieuwste ontwikkelingen in de sterk bewegende markt voor zonne-energie.

Maya was op zoek naar een technisch adviseur voor het eerste buurtinitiatief van EnergiekLeiden. Deze ontmoeting resulteerde in een succesvolle samenwerking en maar liefst 37 daken vol zonnepanelen van zeer tevreden buren.

Missie

EnergiekLeiden heeft als missie de duurzame energieopwekking in de regio Leiden te bevorderen en Leiden energieneutraal te maken. Energiek Leiden stimuleert lokale acties door advies, praktische informatie en het bieden van begeleiding.
Iedereen kan bij EnergiekLeiden aankloppen. Dat sluit goed aan bij OpdeZon want OpdeZon helpt particulieren en bedrijven hun eigen zonnestroom te produceren.

Bovendien is OpdeZon door haar kennis van de markt, de techniek maar ook van mensen, in staat om lokale initiatieven zoals Energiek Leiden efficiënt te ondersteunen.

Meer dan installeren

‘Ik dacht dat ik al van alles wist over zonnepanelen, maar dat bleek niet het geval. Er komt veel meer bij kijken. De informatieavond, vragen over de technische mogelijkheden en de verschillende producten, het maken van de offertes. Het was heerlijk om dat alles aan OpdeZon over te laten zodat wij konden doen waar wij goed in zijn: de marketing en communicatie,’ vertelt Maya.

Het bleek ook handig dat iemand op dezelfde manier als EnergiekLeiden met lokale installateurs samenwerkt.  ‘Onze installateurs zijn meer dan alleen de leggers van de zonnepanelen’, legt Maya uit. Dat Paul niet uit Leiden kwam, was juist een voordeel. ‘
Dat zorgde voor een objectief perspectief’.

Succes

Een samenwerking zoals die van EnergiekLeiden en OpdeZon is uniek en blijkt een groot succes. In een wijk met 4700 woningen waren maar liefst 2000 woningen geschikt voor zonnepanelen. Van die woningen hebben 60 zich aangemeld en 37 hebben er uiteindelijk ja gezegd. ‘Dat is een stuk succesvoller dan andere acties,’ meldt Maya trots.

Ook Henny Steensma, de eerste ‘buur’ die zich meldde bij EnergiekLeiden, klinkt zeer tevreden: ‘Ik kon er op de informatieavond niet bij zijn, maar de buren kwamen me vertellen hoe het was, dat werkt toch wel prettig‘. Henny vertelt enthousiast over haar contact met EnergiekLeiden en OpdeZon. ‘Via de mail hebben ze me keurig netjes op de hoogte gehouden over die subsidie, dat die opraakte.’

Maya licht toe: ‘Toen het subsidiepotje leeg dreigde te raken hebben we de deelnemers gemaild, om ze daarvan op de hoogte te stellen. Daar kregen we veel positieve reacties op. Mensen vinden het prettig om te merken dat het voor ons geen hit and run is.

De installateurs waarmee EnergiekLeiden en OpdeZon hebben samengewerkt, zijn:

Op 15 november 2013 presenteren EnergiekLeiden en OpdeZon deze succesvolle samenwerking op het Evenement HIER opgewekt van e-Decentraal!

Voor vragen over onze samenwerking met EnergiekLeiden of andere buurtinitiatieven, neem gerust contact met ons op!

Wilt u ook duurzaam rijden op zonne-energie?
Liever direct advies?
085 - 76 03 976
Liset Hamming Communicatie&PR

Geplaatst op 15 oktober 2013 door:

Liset Hamming Communicatie&PR

Communicatie&PR