Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 92 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Vragen over de Tesla Wall Connector

altijd elektrisch rijden op zonne-energie

Hier vindt u een lijst met vragen en deskundig advies over de FAQ Tesla Wall Connector.
Heeft u een vraag die niet behandeld wordt, stel deze dan hier.

FAQ Tesla Wall Connector

De Tesla Wall Connector is een bedraad laadpunt dat voornamelijk thuis wordt gebruikt door Tesla-rijders. De Tesla Wall Connector weegt 9 kilo en is 38 cm hoog, 16 cm breed en 14 cm diep. De Tesla Wall Connector heeft een vermogen tot maximaal 22 kW en is zowel enkelfasig als driefasig aan te sluiten. Bij aanschaf is te kiezen voor een kabellengte van 2,5 of 7,5 meter.

Lees alles over de Tesla Wall Connector op ons blog

Het opladen van uw elektrische auto gaat via de Tesla Wall Connector sneller dan via het stopcontact. Een regulier stopcontact in Nederland biedt een maximaal vermogen van 3,6 kW. Dit betekent dat u per uur tussen de 13 en 18 elektrische kilometers laadt. De Tesla Wall Connector heeft een vermogen tot maximaal 22 kW en is zowel enkelfasig als driefasig aan te sluiten. Hiermee laadt u tot wel  77 elektrische kilometers per uur. De laadsnelheid in uw persoonlijke situatie is afhankelijk van uw elektrische auto en de netaansluiting van uw huis. De traagste component is namelijk bepalend.

Wij helpen u graag bij het vaststellen van de laadsnelheid in uw situatie.

Alle elektrische of hybride auto’s met een type 2 aansluiting kunnen worden opgeladen met de Tesla Wall Connector. Dit is handig als u een tweede auto heeft of als u bezoek komt met een elektrische auto. Zoals: BMW i3, Hyundai Ioniq, Hyundai Kona Electric, Jaguar i-Pace, Kia e-Niro, Mercedes-Benz B klasse Electric Drive, Nissan Leaf, Opel Ampera, Porsche Panamera S E-hybrid, Renault Zoe, Tesla Model 3, Tesla Model S, Tesla Model X, Volkswagen E-up, Volkswagen e-Golf en Volvo V60 Plug-in Hybride.

De Tesla Wall Connector is alleen te bestellen door eigenaren van een Tesla. Heeft u zelf geen Tesla en wilt u toch de Wall Connector aanschaffen? Dan moet u een Tesla-rijder de Tesla Wall Connector voor u laten bestellen. Eigenaren van een Tesla kunnen per voertuig (per VIN, Voertuig Identificatie Nummer) maximaal 3 Tesla Wall Connectors bestellen. 

Nederlandse huizen hebben standaard een 1-fase (1×35 ampère) of 3-fase (3×25 ampère) aansluiting. De Tesla Wall Connector is zowel enkelfasig als driefasig aan te sluiten. De maximale stroom die de auto kan afnemen is instelbaar. De stroomsterkte van de Wall Connector is namelijk in te stellen van 6 ampère tot 32 ampère. De Tesla Wall Connector is dus aan te sluiten op iedere netaansluiting. Vanzelfsprekend laadt uw auto wel langzamer op bij een kleinere netaansluiting van uw huis. 

Smart Charging zorgt ervoor dat uw auto langzamer gaat laden als er veel stroom in de woning wordt gebruikt. Hiermee voorkomt u overbelasting van de netaansluiting van uw huis. De Tesla Wall Connector bevat geen Smart Charging. Heeft u Smart Charging nodig in uw woning? Dan raden wij aan te kiezen voor een ander laadpunt

Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste laadpunt voor uw situatie.

Load More