Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 78 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Vragen over de installatie

van uw zonnepanelen en laad-infrastructuur

Hier vindt u deskundig advies over uitvoering en onderhoud van rijden op zonne-energie.
Heeft u een vraag die niet behandeld wordt, stel deze dan hier.

FAQ Uitvoering en onderhoud

Onze installatie van uw Zonne-Energie Systeem en Laad-Infrastructuur start om 08:00 uur. Wij installeren in de regel uw gehele installatie in één dag. Grotere installaties beslaan soms twee dagen.

Het is handig als u aan het begin en aan het einde van de dag aanwezig bent. Aan het begin van de dag nemen we de details van de installatie van het zonnestroom systeem en laad-infrastructuur met u door. Aan het einde van de dag geven we instructies over de werking en leveren we de installatie officieel op.

Nee, voor het plaatsen van de zonnepanelen en het laadpunt hoeft u geen aanpassingen aan de woning te verrichten.

U heeft een elektriciteitsmeter nodig die teruglevering van uw zonnestroom kan registreren. In sommige woningen is deze meter reeds aanwezig. In de meeste gevallen moet de meter nog geïnstalleerd worden. Dit doet de netbeheerder voor u. OpdeZon helpt u bij de aanvraag van de nieuwe meter.

Zonnepanelen hoeven niet per sé te worden schoongemaakt. Op jaarbasis scheelt schoonmaken 1% tot 2% aan opbrengst. Op een gemiddelde installatie zal dit € 20,- per jaar zijn en dat is alleen haalbaar als de zonnepanelen zeer regelmatig schoongemaakt worden.

In het algemeen luidt het advies daarom dat schoonmaken niet veel toevoegt. Veel belangrijker is het om de zonnepanelen te laten monitoren. Eventuele verminderde opbrengsten kunnen dan snel worden gesignaleerd en opgelost.

OpdeZon werkt daarom met een pro-actieve monitoringsoplossing.

Nee, een omvormer heeft in principe geen onderhoud nodig. Enkel wanneer de omvormer zich in een meer dan gemiddeld stoffige ruimte bevindt, is het bevorderlijk voor de levensduur om zo nu en dan het stof te verwijderen.

Een omvormer maakt weinig geluid. Alhoewel met name de ventilatoren wel enig gezoem kunnen veroorzaken. Het geluidsniveau is vergelijkbaar met dat van een CV-ketel of diepvries. Wel kan het geluid van een omvormer onregelmatig zijn, door veranderingen in de productie (als gevolg van veranderende zon-instraling). Ook klikken de relais van een omvormer vaak in de morgen bij het opstarten. Dit onregelmatige geluid kan als irritant worden ervaren.

OpdeZon beveelt daarom aan om de omvormer niet in een verblijfsruimte te plaatsen. Goede plekken voor de omvormer zijn bijvoorbeeld de zolder, garage of technische ruimte. Ook plaatsing buiten is soms een goede oplossing.