Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 92 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

Vragen over de installatie

van uw zonnepanelen en laad-infrastructuur

Hier vindt u deskundig advies over uitvoering en onderhoud van rijden op zonne-energie.
Heeft u een vraag die niet behandeld wordt, stel deze dan hier.

FAQ Uitvoering en onderhoud

Onze installatie van uw Zonne-Energie Systeem en Laad-Infrastructuur start om 08:00 uur. Wij installeren in de regel uw gehele installatie in één dag. Grotere installaties beslaan soms twee dagen.

Het is handig als u aan het begin en aan het einde van de dag aanwezig bent. Aan het begin van de dag nemen we de details van de installatie van het zonnestroom systeem en laad-infrastructuur met u door. Aan het einde van de dag geven we instructies over de werking en leveren we de installatie officieel op.

Nee, voor het plaatsen van de zonnepanelen en het laadpunt hoeft u geen aanpassingen aan de woning te verrichten.

U heeft een elektriciteitsmeter nodig die teruglevering van uw zonnestroom kan registreren. In sommige woningen is deze meter reeds aanwezig. In de meeste gevallen moet de meter nog geïnstalleerd worden. Dit doet de netbeheerder voor u. OpdeZon helpt u bij de aanvraag van de nieuwe meter.

Het is aan te raden om zonnepanelen af en toe schoon te (laten) maken. Je kunt hierbij denken aan eens per twee jaar. Met de tijd zorgt de vervuiling op de zonnepanelen namelijk tot minder opbrengst. Dit komt met name door vuil dat zich ophoopt op de onderste randen van het zonnepaneel. Dit komt met name door vuil dat zich ophoopt op de randen van het zonnepaneel. Daarnaast zien schone zonnepanelen er ook een stuk beter uit.

De toplaag van het zonnepaneel bevat een vuilafstotende laag die niet beschadigd mag worden. Schoonmaken moet altijd met een zachte borstel gebeuren, zodat er geen krassen op de zonnepanelen komen (die weer tot minder opbrengst zouden leiden!) Daarnaast is het aan te raden om met gedemineraliseerd water te werken (‘osmosewater’), zodat er geen kalkaanslag op de zonnepanelen achterblijft. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, deze kunnen de zonnepanelen beschadigen.

Je kunt de zonnepanelen zelf schoonmaken of een gespecialiseerde glazenwasser vragen dit te doen.

Nee, een omvormer heeft in principe geen onderhoud nodig. Enkel wanneer de omvormer zich in een meer dan gemiddeld stoffige ruimte bevindt, is het bevorderlijk voor de levensduur om zo nu en dan het stof te verwijderen.

Een omvormer maakt weinig geluid. Alhoewel met name de ventilatoren wel enig gezoem kunnen veroorzaken. Het geluidsniveau is vergelijkbaar met dat van een CV-ketel of diepvries. Wel kan het geluid van een omvormer onregelmatig zijn, door veranderingen in de productie (als gevolg van veranderende zon-instraling). Ook klikken de relais van een omvormer vaak in de morgen bij het opstarten. Dit onregelmatige geluid kan als irritant worden ervaren.

OpdeZon beveelt daarom aan om de omvormer niet in een verblijfsruimte te plaatsen. Goede plekken voor de omvormer zijn bijvoorbeeld de zolder, garage of technische ruimte. Ook plaatsing buiten is soms een goede oplossing.

Load More