Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 88 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

OpdeZon Blog

Overzicht van alle blogartikelen

Een kijkje achter de schermen bij LG

LG wil graag een nauwe band onderhouden met de wederverkopers en installateurs van hun zonnepanelen (de zogenaamde LG Solar Partners). En dat doen ze goed! Als Solar Partner van LG krijgen we bij OpdeZon als eerste updates en ontvangen we de nieuwste producten. Maar afgelopen juni stond er iets heel speciaals op de planning voor onze specialist Marijn: een kijkje achter de schermen van LG in Seoul, Zuid-Korea.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 31 juli 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Elektrisch rijden op zonne-energie

Een elektrische of hybride auto verbruikt tot wel vier keer meer elektriciteit dan een gemiddeld huishouden en heeft dus een flinke CO₂-uitstoot. Als u rijdt op uw eigen zonne-energie reduceert u deze uitstoot tot nul. Door uw zonnepanelen zakelijk aan te schaffen profiteert u bovendien van fikse fiscale voordelen. Ook bij plaatsing op uw woning en zelfs als u de zonnestroom ook privé gebruikt.
Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 17 juli 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Weet u welke elektrische auto wereldwijd het meest verkocht is?

Weet u welke elektrische auto wereldwijd het meest verkocht is? De meeste mensen zullen hun geld inzetten op een Tesla. Maar met 260.000 stuks staat de Tesla Model S op nummer twee. Op nummer één staat een elektrische auto die elke relevante award won en inmiddels een tweede generatie kent. 

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 26 juni 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Hyundai Kona Electric op zonne-energie

We schreven eerder over de Hyundai Kona Electric als een stoere en duurzame kilometervreter. Maar hoe ziet de praktijk eruit? We spraken met de heer De Wit, een positieve Hyundai Kona Electric-rijder en klant van OpdeZon.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie, Projecten

Geplaatst op 12 juni 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Kia e-Niro, een verfijnde gezinsauto

De Kia e-Niro wordt pas sinds januari 2019 geleverd, maar het is was in april al de op twee na meest verkochte elektrische auto. Een indrukwekkende prestatie voor deze volledig elektrische Niro. OpdeZon zet voor u op een rij wat er op dit moment bekend is over de auto, het opladen en het duurzaam rijden met de Kia e-Niro.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 22 mei 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Hyundai Kona Electric: stoer en groen

Het was de EV waar iedereen op wachtte: de Hyundai Kona Electric. Dit blijkt wel uit de verkoopcijfers van RVO, want in april 2019 stond deze auto op nummer drie van het aantal verkochte elektrische auto’s. OpdeZon zet voor u op een rij wat er op dit moment bekend is over de auto, het opladen en het duurzaam rijden met de Hyundai Kona Electric.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 15 mei 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Rijden in een Tesla Model 3 op zonne-energie

We schreven eerder al over de eigenschappen van de Tesla Model 3 en het duurzaam rijden op zonne-energie. Maar hoe ziet de praktijk eruit? We spraken met de heer Oomens uit Otterlo, een enthousiaste Tesla Model 3-rijder en klant van OpdeZon.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie, Projecten

Geplaatst op 15 mei 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Duurzaam rijden met de Tesla Model 3

Er is veel te doen over de nieuwe Tesla Model 3, en terecht. Deze auto was in april 2019 de meest verkochte elektrische auto in Nederland. OpdeZon zet voor u op een rij wat er op dit moment bekend is over de auto, het opladen en het duurzaam rijden met de Tesla Model 3.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 3 mei 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Economische levensduur van zonnepanelen

Gaat u zakelijk elektrisch rijden en wilt u weten hoe snel u uw zakelijk zonnepanelen af mag schrijven? Of heeft u al zonnepanelen en vraagt u zich af wanneer het slim is om deze te vervangen? In beide gevallen heeft u de economische terugverdientijd van uw zonnepanelen nodig. Lees hier wanneer uw zonnepanelen economisch gezien het einde van hun levensduur hebben bereikt.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie, Zo werkt zonne-energie

Geplaatst op 17 april 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

De vele fiscale voordelen van rijden op zonne-energie in 2019

In 2019 kunt u profiteren van meerdere fiscale voordelen als u uw zakelijke elektrische auto met zonnestroom oplaadt! Niet alleen voor de auto, maar ook voor het laadpunt en de zonnepanelen zijn er namelijk gunstige belastingregels. Zelfs bij installatie op uw privé-woning!

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie, Subsidies & Vergunningen

Geplaatst op 19 januari 2019 door Paul Dalebout.