Direct advies: 085 - 76 03 976
9.210 92 reviews
Start met Rijden OpdeZon 
>

OpdeZon Blog

Overzicht van alle blogartikelen

OpdeZon bezocht de veelbelovende zonneauto Lightyear One

Ze wonnen drie keer op rij de World Solar Challenge. Ze kregen het voor elkaar om 1.500 kilometer te rijden op een enkele acculading. En onlangs lanceerden ze de veelbelovende Nederlandse zonneauto Lightyear One. De alumni van Solar Team Eindhoven overschaduwen alle concurrentie op het gebied van elektrisch rijden op zonne-energie. Dat moeten we natuurlijk zien! Onze technisch specialist Bert ging naar Helmond om de Lightyear One van dichtbij te bekijken.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 9 oktober 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Inspirerende denkers en doeners bij het Energie Café 

Om de klimaatdoelstellingen te kunnen halen, moet er nog heel wat gebeuren. Maar hoe gaan we dat doen? Tijdens het Energie Café van Solarclarity komen inspirerende denkers en doeners samen om de groene koppen bij elkaar te steken. De tweede editie had als thema Elektrische Mobiliteit. Daar moest OpdeZon natuurlijk bij zijn! Dus ging oprichter Paul naar het Energy Management Experience Center van Solarclarity in Weesp.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 2 oktober 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Vijf redenen om te kiezen voor de Tesla Wall Connector

U wilt uw elektrische of hybride auto veilig, snel en comfortabel opladen. En dat doet u natuurlijk het liefst thuis. Wij geven u vijf redenen om te kiezen voor de Tesla Wall Connector, maar ook twee redenen om dat niet te doen.
Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 18 september 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Een kijkje achter de schermen bij LG

LG wil graag een nauwe band onderhouden met de wederverkopers en installateurs van hun zonnepanelen (de zogenaamde LG Solar Partners). En dat doen ze goed! Als Solar Partner van LG krijgen we bij OpdeZon als eerste updates en ontvangen we de nieuwste producten. Maar afgelopen juni stond er iets heel speciaals op de planning voor onze specialist Marijn: een kijkje achter de schermen van LG in Seoul, Zuid-Korea.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 31 juli 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Elektrisch rijden op zonne-energie

Een elektrische of hybride auto verbruikt tot wel vier keer meer elektriciteit dan een gemiddeld huishouden en heeft dus een flinke CO₂-uitstoot. Als u rijdt op uw eigen zonne-energie reduceert u deze uitstoot tot nul. Door uw zonnepanelen zakelijk aan te schaffen profiteert u bovendien van fikse fiscale voordelen. Ook bij plaatsing op uw woning en zelfs als u de zonnestroom ook privé gebruikt.
Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 17 juli 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Weet u welke elektrische auto wereldwijd het meest verkocht is?

Weet u welke elektrische auto wereldwijd het meest verkocht is? De meeste mensen zullen hun geld inzetten op een Tesla. Maar met 260.000 stuks staat de Tesla Model S op nummer twee. Op nummer één staat een elektrische auto die elke relevante award won en inmiddels een tweede generatie kent. 

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 26 juni 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Hyundai Kona Electric op zonne-energie

We schreven eerder over de Hyundai Kona Electric als een stoere en duurzame kilometervreter. Maar hoe ziet de praktijk eruit? We spraken met de heer De Wit, een positieve Hyundai Kona Electric-rijder en klant van OpdeZon.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie, Projecten

Geplaatst op 12 juni 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Kia e-Niro, een verfijnde gezinsauto

De Kia e-Niro wordt pas sinds januari 2019 geleverd, maar het is was in april al de op twee na meest verkochte elektrische auto. Een indrukwekkende prestatie voor deze volledig elektrische Niro. OpdeZon zet voor u op een rij wat er op dit moment bekend is over de auto, het opladen en het duurzaam rijden met de Kia e-Niro.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 22 mei 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Hyundai Kona Electric: stoer en groen

Het was de EV waar iedereen op wachtte: de Hyundai Kona Electric. Dit blijkt wel uit de verkoopcijfers van RVO, want in april 2019 stond deze auto op nummer drie van het aantal verkochte elektrische auto’s. OpdeZon zet voor u op een rij wat er op dit moment bekend is over de auto, het opladen en het duurzaam rijden met de Hyundai Kona Electric.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie

Geplaatst op 15 mei 2019 door Jolijn van Vroonhoven.

Rijden in een Tesla Model 3 op zonne-energie

We schreven eerder al over de eigenschappen van de Tesla Model 3 en het duurzaam rijden op zonne-energie. Maar hoe ziet de praktijk eruit? We spraken met de heer Oomens uit Otterlo, een enthousiaste Tesla Model 3-rijder en klant van OpdeZon.

Lees meer…

Categorieën: Rijden op zonne-energie, Projecten

Geplaatst op 15 mei 2019 door Jolijn van Vroonhoven.